2011. október 31., hétfő

Az ünnepek

Az év sok ünnepet rejt, s talán ezek fűszerezik életünket. Mindenki áhítattal várja, hiszen nincs is szebb dolog a világon. Sok ünnepfajta létezik, van amelyik boldog és szeretetteljes, s van amelyik szomorú, és fájdalmas emlékekkel teli. Minden ember számára mást jelent az ünnep, s mindenki más ünnepet vár szívből. Különböző érzéseket váltanak ki belőlünk, olyanok mint az ősz, sokszínűek. Telis-tele vannak meglepetésekkel, szépségekkel és csodákkal. Oly gyönyörűek, csodás színeket hoznak szürkés életünkbe. Mosolyt csalnak az arcunkra, vagy éppen emlékezésre késztetnek, buzdítanak, s legtöbb esetben fegyelmeznek.

Minden lélek másképpen testesíti meg az ünnepeket,s minden ünnep mást vált ki belőlünk. A gyermekek az ajándékokat várják, a felnőttek az összejöveteleket, a felhőtlen családi nevetéseket, míg az idősebbek arra vágynak, hogy szívből jövő meglepetéseikkel elhalmozzák a rokonokat.Vágyunk az együttlétekre, az örömökre, a nosztalgikus emlékezésekre, vágyunk arra, hogy testvérként, karöltve harcoljunk egy azonos célért.

Vágyunk arra, hogy tökéletessé tegyük ezeket a napokat, készítjük testünket, lelkünket, koncentrációnkat minden felé szétszórjuk, s eme nagy vágyakozásban néha mégsem vesszük észre azokat az apró szépségeket, melyek valóban csodálatossá teszik az ünnepeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése