2011. október 31., hétfő

Ünnep




Minden ünnepnek megvan a maga szépsége, és hangulata, melyek mindenkinek más és más jelentősséggel bírnak. Világszerte a karácsony a legnépszerűbb mind közül, lehetőség szerint ekkor gyűlik össze a család összes tagja. Számomra is ez a legszebb ünnep, mind családi, mind nemzetközi esemény szempontjából.
Már az ősz beköszöntével ott van a levegőben az a bizonyos karácsonyi hangulat, ami időközönként engem is hatalmába kerít. Néha örömködve, néha pedig szomorúan gondolok bele, hogy még csak szeptember közepe van. Örömködve gondolok rá, mert nincs itt a hónapokon át tartó fagy, és mert még nem érkezett el az ünnepi sürgés-forgás, valamint a vele járó bonyodalmak ideje, és szomorúan, mert minden évben lelkesedve várom, mikor léphetek ki az utcára, és nézhetek szét a hófödte autók között, vagy mikor sétálhatok el a város nevezetes terein, ahol a kellemes hangulatú karácsonyi vásárok kerülnek megrendezésre minden évben. De amikor észbekapok, hogy odáig még jó pár hónap fog eltelni, izgatottságom értelmét veszti.
De viszont mikor már valóban betér hozzánk az ünnep, csak a melegség érzése tölt el. Kétszeresen, hiszen a születésnapom is ekkor van, ami részemről azért is különleges, mert a december, mint olyan, az engem leginkább jellemző hónap. Idén töltöm be a 18. életévemet, így az idei karácsony lesz az egyik legemlékezetesebb az eddigiek közül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése