2011. december 7., szerda

Az ATV és az RTL híradóinak összehasonlítása.

Minden ember szeret tájékozódni a magát körülvevő eseményekről, vagy akár a világ történéseiről. Mindenkit más és más jellegű hírek érdekelnek. Van, akit a "celebek" és van, akit a politika foglalkoztat, de mindenki megtalálhatja a számára érdekeset.
Ma már egyre jobban kezd "elbutulni" a társadalom, és inkább a valóságshow-k, meg a bulvárcikkek keltik fel az emberek érdeklődését. Ebből kifolyólag a napi hírek is kezdenek ebbe az irányba fordulni. Egyre nagyobb számban jelennek meg halál- és balesetekről szóló tájékoztatók. Az ATV és az RTL híradását én egy hétfői napon néztem meg.
Az RTL koncepciójában először a lesújtó, majd a gazdasági, később az ünnepi, és a bulvár híreket láttam. E közben az ATV mindvégig a politikai irányba hajlott. Több sajtótájékoztató, végül riportok jellemezték az adását.
Az RTL szerkesztősége a nagyobb számban lévő átlag nézőrétegre számít, akik így átfogó képet kapnak az eseményekről. Az ATV szak- és politikai érdekeltségű nézőrétegre számít, akik részletesen informálódhatnak az egyes történésekről. Meglehet, hogy az ATV irányzata elfogult, de próbálnak minél több mindent megmutatni.
Bár a híradók közlési módszerei eltérőek, egy célt szolgálnak: az emberek tájékoztatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése