2011. december 8., csütörtök

RTL Klub vs. ATV

RTL Klub vs. ATV

Eddig az RTL Klub és a TV2 híradóját néztem, de az egyik este az ATV hírblokkját hallgatva rájöttem, hogy nekem ez jobban tetszik mint a másik kettő, mert több politikai hír van benne.

Az RTL Klub kereskedelmi csatorna és ezáltal a fő célja az emberek szórakoztatása, ami a műsoraiban meg is jelenik. A híradóját is ez jellemzi, bár ez már kezd átmenni Kék Fénybe. Ellenben az ATV-vel, ami félig kereskedelmi és félig közszolgálati tv.

Az ATV műsorait baloldali szellemiség hatja át. Ez megjelenik a témákban választásában illetve a megvitatásukban. E csatorna nézői két esti híradót láthatnak. Az elsőt 17:55 órai és másikat 19:55 kezdettel. Hírműsoraiban elsősorban politika célzatú híreket közölnek. Az ATV-nél nincs annyi riport, mint az RTL Klubnál. Ők inkább a „helyben való tárgyalás” hívei.

Mint már fentebb említettem, az RTL híradója kezd átmenni Kék Fénybe. Napról napra mást sem lehet hallani mint, hogy kik haltak meg balesetekben, milyen sérülést szenvedtek valamint, hogy ki hogyan ölte meg családtagját, barátját vagy egy ismeretlen embert.

Úgy tudom, hogy azért van most ennyi halálesetről és balesetekről szóló hír, mert régebben volt egy korlát, ami megszabta, hogy a híradóba mennyi „rémhír” lehet. De ezt most feloldották és ezáltal krimi filmbe illő bűnesetekről hallhatunk, amelyet még Robin Cook is megirigyelhetne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése