2010. november 20., szombat

Vénasszonyok nyara

Szeptember vége van. beköszönt az ősz egyedülállóan változatos színvilággal és olykor kissé borús, de mégsem túl hűvös nappalokkal. Ősszel a természet pihenni tér és felkészül a nagy téli álomra. A madarak délre repülnek, a fák lehullajtják sárgás-barnás néhol még zöldes színben pompázó királyi koronájukat és a nap sugarainak melege is egyre gyengébben simogatja fáradt arcunkat. A nappalok rövidülésével már jól tudjuk, hogy ilyenkor néhány napra beköszönt az enyhébb idő, vagyis a vénasszonyok nyara, így a kellemes meleg délutánokból egy sötétebb, hideg világ tárul majd a szemünk elé.
Ebben az indián nyárnak is nevezett időszakban, a kisebb állatok is egyre bőszebben munkálkodnak a téli betevőért és a biztonságot adó meleg otthonért, mely télen majd megvédi őket téli zord hétköznapoktól. Az emberek is készülődnek. Előkerülnek a padlásról a régi, poros őszi bundák és bakancsok, hiszen véget ért a nyár, a szabadság, a nevetés, és a gyerekek önfeledt játszadozása a parkokban és a strandokon. Az idősebbek számára ez az egy-két hét jelenti az év legszebb időszakát. A nem túl meleg de mégsem hideg délutánokon egy séta a friss levegőn a megújuló színekkel teli természetben az egyik legörömtelibb időtöltés.
Számomra az ősz a négy évszak legszebbike. Egy csendes szeptemberi délutánon kiülni a ház elé, nézni ahogyan a madarak délre költöznek, hallgatni a száraz levelek zörejeit, ahogyan a szél fuvallata megmozgatja őket. Érezni, ahogy a hűvös levegő végigfut arcomon és a tudat, hogy lassan itt a gyönyörű fényekben pompázó és a szeretet ünnepét hozó tél... számomra mindennél többet ér.

1 megjegyzés:

  1. Korrekt megoldás. Központozási hibák, néhol szóismétlés és logikai, tartalmi ellentmondások azért akadnak.
    Azt érzem, hogy a lírai hangnem nem a tiéd, de a feladatot kipipáltad.

    VálaszTörlés